250 gr (2 su bardağı) un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
1/2 su bardağı süt
125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış).
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip, ısıtınız.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Margarini bıçakla küçük parçalara keserek ekleyiniz. Parmaklarınızla yağı ve unu, karışım ufak ekmek kırıntıları haline gelene kadar birbirine yediriniz.
Sütü ekleyip, bir bıçakla yediriniz. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp, iyice yoğurarak pürtüksüz bir hamur elde ediniz. (Hamur çok kuru ise biraz su ekleyiniz.) Hamuru yeniden kaseye koyup, kasenin üstünü nemli bir bezle örterek buzdolabında 10 dakika bekletiniz.
Orta boy bir kasede, peynir, kırmızıbiber, maydanoz ve taze soğanı karıştırınız. Hamur kasesini buzdolabından alıp, üstünü açınız. Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta, 1,5 santim kalınlığında bir dikdörtgen biçiminde açınız. Üstüne peynirli karışımı serpiştirip, kısa yanlarından başlayarak rulo biçiminde sarınız. Keskin bir bıçakla kenarlarını düzeltip, kestiğiniz parçaları atınız. Ruloyu 1 santim kalınlığında dilimler halinde kesip, hamur spirallerini bir tepsiye aralıklı olarak diziniz.
Tepsiyi fırına sürüp, bisküvileri 15 dakika, renkleri iyice kızarana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, bisküvileri tel ızgara üstünde soğuttuktan sonra yada hemen bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz.
Not: Spiral bisküvileri çay sofralarında servis edebilirsiniz. Ayrıca hamur spiralleri, hazırlandıktan sonra, fırında pişen güveç yemeklerinin fırınlanma sürelerinin son 20 dakikasında yemeğin üstüne dizilirse güzel bir kapak oluşturur.
|