https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kg dana eti (iri küpler halinde doğranmış)
500 gr arpacık soğanı (soyulmuş)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı domates salçası
400 gr domates püresi (konserve veya taze)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı su
Tuz ve karabiber (isteğe göre)
Zeytinyağını derin bir tencerede ısıtın ve dana etini ekleyin. Etin her iki tarafı da güzelce kızarıncaya kadar çevirin. Ardından etleri tencereden çıkarın.
Aynı tencereye arpacık soğanlarını ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte soteleyin.
Soğanların üzerine defne yaprağı, tarçın, yenibahar, domates salçası ve domates püresini ekleyin. İyice karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
Tencereye kızarttığınız eti geri ekleyin. Ardından sirke ve suyu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 saat boyunca, et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Stifado’yu sıcak olarak servis edin. Yanında patates püresi veya pilavla sunabilirsiniz.
|