|
|
Stollen |
|
menü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
|
Kısa URL: https://ml.md/lc86954
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013
1,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dolgu:
180 g (1,5 su bardağı) kuru üzüm
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
7-8 damla Dr. Oetker Rom Aroması
3-4 yemek kaşığı su
130 g (1 su bardağı) kabuksuz bütün badem
Şekerleme için:
1 adet portakal
85 g (yarım su bardağı) toz şeker
100 ml (yarım su bardağı) su
1 adet limon
85 g (yarım su bardağı) toz şeker
100 ml (yarım su bardağı) su
Hamur:
550 g (5 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
100 g eritilmiş tereyağı
250 ml (2,5 çay bardağı) ılık süt
130 g (1,5 çay bardağı) toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
Üzeri için:
50 g eritilmiş tereyağı
2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kuru üzümleri derin bir kaseye alın. Üzerine şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, muskat rendesi, rom aroması ve suyu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerini kapatıp 3-4 saat bekletin. Süre sonunda süzgüye alıp suyunu süzün.
Portakalın kabuğunu soyup minik küpler şeklinde kesin. Bir tencereye alın ve üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Orta ateşte 4-5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve suyunu süzün. Portakal kabuklarını tekrar tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Suyunu tamamen çektiğinde ocağı kısın ve karıştırarak 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Limon kabuğunu da portakal kabuğu gibi hazırlayıp pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık ortamda 45 dakika bekletin. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun, üzerine üzümlü karışımı, badem, portakal ve limon şekerlemelerini ekleyin. Malzemeler eşit şekilde dağılıncaya kadar yoğurun. Hamuru 30 cm uzunluğunda rulo şekline getirin ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Stollen kek kalıbını yağlayın, hamurun üzerine kapatın ve pişirin.
Fırından aldığınız keki 5 dakika bekletip kalıbı çıkarın. Bekletmeden üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve pudra şekeri serpin. Soğutup dilimleyerek servis yapın.
|
|
Stollen Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
|
|