Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Su Giliği (Şenkaya Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Su Giliği (Şenkaya Erzurum)

Tanju Çakır
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc151257
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2020
1,192 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Hamur İçin:
1 adet yumurta
500 gr. Un
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı maya
1/2 lt. ılık su
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dut pekmezi

Hamur için gerekli olan malzemeler derin bir kap içerisinde iyice yoğrulur.
Yoğrulan malzemelerden elde edilen hamurun iyice kıvamını alabilmesi için sert bir zemin üzerinde yoğurma işlemine devam edilir.
Daha sonra hazırlanmış olan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 1 saat kadar ekşimesi için dinlenmeye bırakılır.
Dinlendirilmiş olan hamur çok ince olmayacak şekilde ve ortası delinerek silindir biçimi verilmek suretiyle bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır (Ortasının delinme nedeni daha iyi pişmesini sağlamak içindir).
Daha sonra bu şekilde hazırlanmış olan hamurlar içerisine bir tutam tuz katılmış olan kaynar suda 20 dk. kadar pişirilir.
Pişen hamurlar tencereden alınır ve elle tutulacak sıcaklığa gelmesi beklendikten sonra lokum büyüklüğünde parçalara ayrılır ve bir yayık tabağa konur.
Üzerine bir tavada boncuk boncuk oluncaya kadar kavrulmuş olan dut pekmezi sosu gezdirilerek servise sunulur.

Not: Hamur yapımında kaya tuzu kullanım nedeni, hamurun çok fazla yumuşamaması-erimemesini sağlamak içindir.







Su Giliği (Şenkaya Erzurum) Tarifleri Ardahan Yemekleri



(1 adet Su Giliği (Şenkaya Erzurum) 5,843 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort