60 Gr Sana Klasik
1 Kase peynir+maydonoz+dereotu (karışımı)
150 gr un
4 Adet yumurta
1 Fiske tuz
250 ml su
Geniş ve içi çukur tava yada tencereye, önce su konarak ateşte kaynamasına yakın sana margarin eklenir ve suyun içerisinde erimeye bırakılır, sonrasında ateşin altı en kısık hale getirilirek bir fiske tuz ve un eklenir, iyice karıştırılır, hamur artık kenarlara yapışmayacak şekilde toparlanıncaya kadar pişirilir. Pişen hamur bir müddet soğumaya bırakılır, ılınan hamurun içine yumurtalar tek, tek kırılarak hamur ile özleştirilir. Bu şekilde hazırlanan hamur dondurma kaşığı ile fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralarında mesafe bırakarak dizilir ve 200 derece önceden ısıtılmış fırına verilirler, pembeleşen toplar fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır, soğuyunca içlerine peynirli karışımdan konarak servis yapılır.
Not: Hamurun içine her seferinde yumurtalar tek tek kırılırlar, hamur iyice yumurta ile özleşene kadar diğer yumurta içine konmaz. Eğer dondurma kaşığı kullanacak iseniz her seferinde suya kaşığı batırmanız, hamurun kaşıktan kolay ayrılmasını sağlayacaktır.
|