Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ŞUALE KREM HAMURUNUN PÜF NOKTALARI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ŞUALE KREM HAMURUNUN PÜF NOKTALARI

gündem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
Kısa URL: https://ml.md/lc66150
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2011
1,806 defa indirildi / yazdırıldı




Hamurun malzemelerini tam olarak hazırlayınız.
Hamurun ölçülü suyunun, yarısı süt, yarısı suyla olursa, daha güzel bir hamur elde edilir. Olmadığı zamanlarda yalnız su da iyi netice verir.
Suya şeker koymayı unutmayınız. Şeker, hamurun fırında pembeleşmesini temin eder. Pembeleşme de hamurun pişip pişmediğinin bir işaretidir.
Hamuru ateşte pişirme süresi 8-10 dakikadır. Bu da hamur, irmik helvası gibi dağılmaya yüz tuttuğu zamandır.
Pişen hamur hafif soğuduktan sonra yumurtaları kırın, aksi takdirde yumurtalar hem pişer, hem de sıcak olduğu için, hamuru karıştıramaz-sınız.
Yumurtaları hamura birer birer kırıp, yediriniz. Kontrolünüzü yapıp, sonra diğerlerini kırınız. Çünkü, yumurtanın büyüklük veya küçüklüğü, unun kuvvetli veya kuvvetsiz oluşu, hamurun iyi pişmiş veya pişmemiş oluşu, yumurta adedini azaltıp veya çoğaltır. Yumurtaların büyüklüğü 50-70 gr. arasında değişir. Ölçülerdeki yumurta adedini bü-yüklükleriyle orantılamaya dikkat ediniz. Kuvvetli unla yapılan bir hamur daha iyi kabarır ve daha fazla yumurta ister.
Hamurda yumurta kıvamı şöyle anlaşılır: Her yumurta kırışta yumurtayı hamura iyice yediriniz. Sonra bir parmağınızı temizleyip, sırtıyla hamura dokununuz. Hamur toplu halde parmağa yapışıyorsa kıvamı tamdır. Artık yumurta istemez. Bazı yeri yapışıyor, bazı yeri yapışmıyorsa yine yumurta istiyor demektir. Tekrar 1-2 yumurta kırıp, kontrol yapılarak yumurta ölçüsü tayin edilir.
Hazırlanan hamur ya torbayla ya da kaşıkla yağlanmış tepsiye iste nilen büyüklükte konarak pasta ve bisküviler hazırlanır. (Hamuru tepsiye sıkarken tepsiyi erimiş yağla yağlamayınız, erimiş yağ sürülmüş tepsiye hamur sıkılırken kayar; tepsiyi erimemiş yağla yağlamak daha doğrudur.)

ŞUALE KREM HAMURUNUN PİŞİRİLMESİNDE VE FIRINDAN ALINMASINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
Hamuru mutlaka ortadan biraz daha fazla ısıtılmış fırına koyunuz.
Pişme esnasında sık sık fırın kapağını açmayınız.
Hamurun 2 veya 3 misli kabarmasına dikkat ediniz.
Pişme esnasında ateş önce alttan, sonra üstten verilmelidir.
Fırın sıcaklığı orta ısıda olmalıdır. Pişme süresi de hamurun büyüklük veya küçüklüğüne göre 30-40 dakika arasında değişir.
Hamurun üstü hafif pembe bir renk alıncaya kadar fırın kapağını hiç açmayınız.
Hafif pembe olunca kapağı az açıp, elinizi fırına sokup, hamurun kuruyup kurumadığını kontrol ediniz. Eğer hamur iyice kurumuş ise, tepsiyi fırından alınız. Eğer elinize biraz yumuşak geliyorsa, daha pişmesi gerekir. Hemen elinizi çekiniz.
Not: İyi kurumadan fırından alınan tepsilerdeki hamur tam kabarma kıvamındadır. Böyle bir hamura dışarıdaki soğuk hava basınç yaparak hamurun kabarıklığını söndürür. İyi kurumuş bir hamura basınç bir etki yapamaz. Bu bakımdan hamur iyice kuruduktan sonra fırından alınmalıdır.

İYİ PİŞMİŞ BİR ŞUALE KREM HAMURUNUN GÖRÜNÜŞÜ VE ÖZELLİKLERİ
İyi pişmiş bir suale krem, hacminin 2 veya 3 misli kabarmış olması gerekir.
Altının ve üstünün hafif pembe renkte ve iyi kurumuş olması gerekir. Hamuru bir taraftan kaldırdığınız zaman içinin tamamen boş olması gerekir.
Bu özelliklerde bulunan bir suale krem, iyi bir pasta veya bisküvi olmaya hazır demektir.






ŞUALE KREM HAMURUNUN PÜF NOKTALARI Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet ŞUALE KREM HAMURUNUN PÜF NOKTALARI 107,064 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort