|
|
SUCUK İÇLİ YUMURTA |
|
selim
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc52586
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sucuk yapımı sırasında hazırlanan sucuk içinden yeteri kadarmı ayırıp bir kâseye basınız. Üzerini döğülmüş kimyon ile kapatınız. Sucuk içli yumurta yapmak istediğiniz zaman elde hazır bekleyen bu içten faydalanınız. Canınız istediği zaman bir sahanda tereyağını kızdırınız. Bu hazır sucuk içinden bir miktarın yağın içine atarak kavurunuz. Biraz kavrulduktan sonra sahanda yumurta yuvaları açınız. Bu yuvalara yumurtaları kırmız. Üzerine de tuz ve biber ekiniz.. Sahanın kapağını kapatarak yumurtaların ateşte pişmesini sağlayınız. Bu sırada kapağı açıp sık sık bakınız. Yumurtaların akı pişer pişmez hemen ateşten indirip, sofraya alınız. Fakat kâsede basılmış olarak bekleyen sucuk içi kışın bile 15 günden fazla durursa ağırlaşır. Bu yüzden içi az miktarda hazırlamalı, bir iki gün durduktan sonra kullanmağa başlamalıdır.
|
|
SUCUK İÇLİ YUMURTA Tarifleri Çılbır Tarifleri
|
|