1 kg yağlı kuşbaşı et (yağ oranı %30 ve üzeri)
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı çekilmiş kuru ekmek
Kıyma aparatının ucuna ince delikli başlığı takın ve kıyma aparatını da Multi Şef’e takın.
Kuşbaşı et, sarımsak, tuz ve baharatları 4. kademede 1 kere geçirin. Çıkan karışımı aynı şekilde 3 kere daha kıyma aparatından geçirin.
Baharatlı sucuk kıymasının içine çekilmiş kuru ekmeği ekleyip yoğurun. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra dilediğiniz şekli verip pişirin.
|