Kısa URL: https://ml.md/lc18147
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2007
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
12 kişilik Gerekli malzeme:
Hamur için:
1 su bardağı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
İç malzeme:
1 kangal sucuk
200 gr kaşar peyniri
Hamur için gerekli malzemeleri derin bi kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bi hamur yoğurun. Mandalina büyüklüğündı parçalara bölüp üzerini nemli bezle örtür 20 dakika dinlendirin.
Sucuğun zarını sorup tavla zarı iriliğindi küp küp doğrayın. Kaşarpeynirini rendeleyin
Hamurları 10-12 cm çapında yuvarlal açın. Ortalarına bir miktar sucuk ve kaşar peyniri koyup bohça şeklinde dört tarafın dan kapatarak uçlarını birleştirin. Yağlan mış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurt sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece ye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kada pişirin. Sıcak olarak servis yapın.