2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket yaş maya
Yeterince un
İçi için:
Sucuk
Kaşar peynir
Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz
Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz
Hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayaladıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bardak ağzı genişliğinde açıyoruz içine 1 dilim sucuk ve 1 dilim kaşar peynir koyup hamuru kapatıyoruz,
Yağlanmış kek kalıbına bu şekilde 2 sıra hamur diziyoruz
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve yarım saat kabarmalarını bekliyoruz daha sonra önceden ısınmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
|