|
Sucuklu Karnıyarık Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113763
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2015
1,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aytac.com.tr
1/2 AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK
250 g taze kaşarpeyniri
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
1 Yufkaları düz zeminde açın. Dört eşit parçaya kesip 8 üçgen parça elde edin.
2 Yoğurt, 1 yumurta ve 2 kaşık sıvıyağı bir kâsede iyice karıştırın.
3 AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK ve kaşarpeynirini dilimleyin.
4 Her bir yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş tarafına sucuk ve peynir dilimlerini yerleştirin.
5 Yufkayı sigara böreği şeklinde yanlardan kapatıp rulo yaparak sivri ucuna doğru sarın.
6 Börekleri bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
7 Böreklerin üzerini bıçağın ucuyla karnıyarık gibi kesin.
8 Kesilen kısımlara birkaç dilim AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK yerleştirin.
9 Yumurta sarısını çırpıp fırça ile üzerlerine sürün.
10 Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
11 Sıcak servis yapın.
|
|