500 gram domates
500 gram patates
250 gram sucuk
50 gram margarin
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı dereotu
125 gram krema
Ateşe dayanıklı orta boy bir cam kapta, orta ateşte yağı kızdırınız. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı katıp, ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyip, ara sıra karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz.
Kabı ateşten alıp kırmızıbiber, tuz, karabiber, dereotu ve domatesleri ekleyip, karıştırınız. Kabı ağır ateşe oturtup, karışımı 25-30 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz. Haşlanmış patates dilimleri, sucuk ve kremayı katıp ağır ateşte 5 dakika daha, patatesler ve sucuk iyice ısınana kadar pişiriniz. Kabı ateşten alıp, yemeğinizi kabında servis ediniz.
|