Eyüp Sevinç
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
½ kangal sucuk
½ su bardağı haşlanmış mısır
1 adet kırmızı Arnavut biberi
½ su bardağı haşlanmış barbunya fasulye
Kimyon
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış kuru soğan, sarımsak ve küp doğranmış sucukları yağda kavurun. Kibrit çöpü formunda doğranmış kırmızı Arnavut biberini de katarak, 10 dakika kadar kavurma işlemine devam edin. Sonra tencerenin içine sırasıyla; haşlanmış barbunya fasulye ve haşlanmış mısırı aktarın, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi katın. Et suyunu da ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın, pişmeye bırakın. Ortalama 15 dakika sonra çorba servise hazır.
|