|
|
Sucuklu Saltanat Kayığı |
|
hızır
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc22187
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008
2,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
15 dilim sucuk
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 su bardağı rende kaşar
Kabaklar boylamasına ikiye kesilir. İçi tatlı kaşığı yardımıyla oyulur. Tavaya tereyağı konur, eriyince kabak içleri eklenir. Karıştırarak pişirilir. Üzerine un eklenir. Birkaç kez karıştırdıktan sonra soğuk süt eklenir. Sürekli karıştırarak koyulaşması sağlanır. En son ince kıyılmış sucuk katılır. Tuz ve karabiber serpilir. Kabaklar fırın kabına sıralanır. İç paylaştırılır. Üzerlerine rende kaşar konur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
|
|
Sucuklu Saltanat Kayığı Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|