|
|
Sucuklu Soğan Aşı |
|
çintar
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc131596
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018
1,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr sucuk
5 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
5 adet soğanın kabuklarını soyup, yemeklik doğrayın. 1 adet yeşil biberi de ince ince doğrayın.
Geniş bir tencere içine doğranmış soğanları ve biberleri koyun. Üzerine az miktar tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağ ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
Diğer taraftan 200 gr sucuğu minik küpler halinde kesin. Yumuşayan soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip, karıştırın. Daha sonra sucukları ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde 10 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
|
Sucuklu Soğan Aşı Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|