Malzemesi:
1 paket aytaç sucuk,
5 adet yumurta,
120 ml (½ su bardağı) aytaç ayçiçek yağı,
750 g (5 orta boy) patates,
2 cm'lik küpler halinde kesilmiş,
250 g (1 iri boy) soğan, piyaz doğranmış,
3 çorba kş. rendelenmiş aytaç kaşar peynir,
10 adet kiraz domates, taze çekilmiş karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Yumurtaları tuz ve biber ile çırpın. 30 cm'lik ocağa oturabilir bir teflon tepsinin içine yağı koyup, kızdırın. Yağ kızınca patatesleri ilave edip, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Patateslerin kızarmasına yakın soğanları ilave edip, onların da hafifçe kahverengileşmesini sağlayın. Sucukları ilave edip, karıştırın. Çırpılmış yumurtayı tepsideki malzemenin üzerine gezdirin. Peyniri serpiştirip, kiraz domatesleri en üste gelişigüzel sıralayın. Ateşi kısıp, yumurta tamamen katılaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, dilimleyerek servis yapın.
https://www.aytac.com.tr/urunler/index.php?pg=yemek_kitabi
|