|
|
Sufle |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc32859
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2009
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 KİŞİLİK KULLANILAN MALZEME
Tüm yumurta 5 adet
Yumurta sarısı 5 adet
Yörsan Tereyağı 180 gr.
Toz şeker 125 gr.
Bitter çikolata 250 gr.
Fındık tozu 50gr.
Un 100 gr.
Kakao 5 gr.
Kaymaklı Dondurma 4 kepçe
HAZIRLANIŞI
Beş tüm yumurta ve beş yumurta sarısı 125 gr toz şekerle kabartılır. Bu esnada bir tencerede tereyağı eritilip kenara alınır ve içerisine çikolata konulur. Çikolatalar eridikten sonra ayrı bir kapta un, kakao, fındık tozu karıştırılır. Kabaran yumurtaya ilk önce tereyağı çikolata karışımı, daha sonra ayrı karıştırılan un, kakao, fındık tozu karışımı eklenir ve karıştırılarak sufle tamamlanır. Teflon sufle kaplarına doldurularak 190 derecede 10 dakika pişirilir. Yanında dondurmayla servis yapılır.
|
|
Sufle Tarifleri Yörsan Yemek Tarifleri
|
|