|
|
Sultan Murat Çorbası |
|
pazarcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2012
Mesajlar: 95 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc80792
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2012
2,959 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Aldığı kadar pulbiber
2 Yemek Kaşığı un
3 Diş sarımsak
1 Bardak YOĞURT
1 Adet tavuk göğüs
Aldığı kadar tuz
Aldığı kadar kuru nane
6 Bardak su
2 Adet yumurta sarısı
Tavuğu yıkadım düdüklü tencereye aldım suyu ekledim haşlanmaya bıraktım. Haşlanan tavuğu irice didikledim. Suyunu kullanmak üzere kenara ayırdım. Sarımsakları soydum ve rendeledim. Pişirme tenceresine un ve SANA MARGARİNi aldım, un kokusu gidip hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurdum. Üzerine sarımsakları ilave ettim 1 dk.kavurmaya devam ettim. Üzerine tavuk suyu yavaş yavaş ekledim bir yandanda karıştırma teli ile sürekli karıştırdım.(Topaklanma olursa rondo yada el blenderı ile açabilirsiniz) Tavuk etlerini ekledim bir taşım kaynattım. Büyük bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu güzelce karıştırıdım,üzerine terbiye ılınana kadar kaynayan tavuk suyundan ekledim ve sürekli karıştırdım. Ilınan terbiyeyi çorbaya ekledim sürekli karıştırarak bir taşım kaynattım üzerine tuz ilave ettim karıştırdım ve ocağı kapattım. Üzeri için SANA MARGARİNi nane ve pulbiberi kısık ateşte kaynattım ve kaselere paylaştırdığım çorbaların üzerine gezdirdim ve servis yaptım.
|
|
Sultan Murat Çorbası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|