Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Sultan Mutfağı Bingöl (1 adet - 28,170 defa bakıldı)

Sultan Mutfağı Bingöl


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sultan Mutfağı Bingöl

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc93382
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2013
2,217 defa indirildi / yazdırıldı




BA Öncelikle adınızı ve soyadınızı öğrenebilir miyiz?

ND Adım Nurcan Dümen.

BA Burada ne iş yapıyorsunuz?

ND Burada aşçılık yapıyorum.

BA Burada günlük olarak kaç çeşit yemek çıkartıyorsunuz?

ND Burada günlük olarak örneğin pazartesi; karnıyarık, pilav, cacık, salata.

BA Sürekli olarak bulunan yemekleriniz hangileri?

ND Bingöl usulü içli köfte, sörin...

BA Serin, Gümüşhane'de ki "sırın" olmasın.

ND Evet Zaza’ca da "sörin" deniyor, yufka ekmeğinden yapılıyor.

BA Yufka ekmeği; su, tuz ve undan mı oluşuyor?

ND Evet mayasız olarak onu incecik açıyoruz pişiriyoruz, onu sarıp bir parmak kalınlığında kesiyoruz kurutuyoruz daha sonra sarımsak, yoğurt yakmadan erittiğimiz tereyağı gezdiriyoruz.

BA Sadece yoğurt yumuşatmaya yetiyor mu?

ND Yetiyor, yoğurdu az tuzla hafif sulandırıyoruz.

BA Siz daha çok açmalı hamur işlerinde uzmansınız.

ND Sadece açmalı değil, bütün yemeklere karışıyorum.

BA Siz kaç senedir bu yemekleri yapıyorsunuz?

ND Bingöl'de bu yemekler sürekli olarak yapılır burası açılalı 2-3 sene oldu ben gireli de 1-2 sene oldu ama ben bu yemekleri uzun zamandır yaparım. Buraya geleli de 3 ay oldu.

BA Evet eski yerinizi aşağıda gördük.

ND Evet 50 metre aşağıdaydık.

BA Öyle saatleri kalabalık oluyor genelde müşterileriniz kimler?

ND Biz genelde memurlara hitap ediyoruz. Yöresel yemek yaptığımız için, yemeklerimiz evlerde zaten yapılıyor, dışarıdan gelenler daha çok memurlar bizim müşterilerimizi oluşturuyor.

BA Müşterileriniz tarafından en çok hangi yemeğiniz tercih ediliyor?

ND İçli köftemiz, zervet böreği ve sörin çok tercih ediliyor.

BA Tatlılardan neler var?

ND Baklava, bülbül yuvası, yöreye özgü dolangel yapıyoruz.

BA Dolangel nasıl bir tatlı.

ND "Sarı burma" olarak bildiğiniz tatlıya Bingöl'de eskiden beri "dolangel" derler.

BA Bir de bulgurlu böreğiniz var...

ND Bulgurlu böreğimiz, kavurmalı böreğimiz var.

BA Böyle bir yerde çalışma fikri nasıl ortaya çıktı.

ND Bu caddede pazar kuruluyor, bir gün annemle pazara gelmiştik burayı gördüm camda bayan eleman aranıyor yazıyordu. İçeriye girdim sahibi Beyhan Hanımla tanışıp işe başladım.

BA Beyhan Hanım da yemekleri yapıyor mu?

ND Tabi ustamız O, biz ondan öğrendik.

BA İşinizden memnun musunuz?

ND İşimden memnunum ve severek yapıyorum.

BA Sezon en çok ne zaman yazın mı, kışın mı?

ND İşimiz yemek olduğu için fark etmiyor. Ama yazın biraz azalıyor.

BA Yabancı turist geliyor mu?

ND Geçen sene İngiltere'den gelmişlerdi onlara yöresel yemeklerimizi sunmuştuk. Yöresel yemek yapmak zordur, diğer yemekleri yapmaya benzemez, aynen sunmak zorundasınız.

BA Tabi ekleme çıkartma yapamazsınız, aslına sadık kalmak zorundasınız.

ND Aynen öyle yağın, tuzun oranı bile önemli her şey dört dörtlük olmalı.

BA İşletmeniz kaç kişilik.

ND 16 masa 64 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyoruz.

BA Peki çok çok teşekkür ederim.

ND Asıl ben teşekkür ederim.





















Sultan Mutfağı Bingöl Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Sultan Mutfağı Bingöl 28,170 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort