|
|
Sultan Patlıcan |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105816
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2015
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
200 gr kuzu eti
250 gr taze mantar
1 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
250 gr doğranmış domates
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 yemek kaşığı yağ
2 diş sarımsak
Patlıcanın kabuklarını aralıklı desende soyup parmak kalınlığında doğradıktan sonra az tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Bu arada yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak ve biberi tencerede yağ ile soteleyelim.
Kuşbaşı doğradığımız eti ilave ederek iyice kavuralım domates ve baharatları ilave ettikten sonra iki su bardak su ilave ederek 15 dakika ağır ateşte pişirelim.
Suda acısı alınmış patlıcanları , küp doğranmış patates ve havuçları ayrı ayrı kızgın yağda kızartıp yağlarını iyice süzelim.
Geniş bir tepsiye sırasıyla patlıcanları, patates ve havuçları döşeyelim.
Mantarımızın yarısını küp şeklinde doğrayıp arasına serpelim.
Tenceredeki et sotemizi malzemenin üzerine gezdirelim.
Kalan mantarları ve kırmızı biberleri iri olarak doğrayıp üstünü süsleyelim.
35 dakika 180 derece fırında pişirelim.
|
|
Sultan Patlıcan Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|