Kısa URL: https://ml.md/lc124403
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2017
1,463 defa indirildi / yazdırıldı
Türkçe altyazılıdır.
merhabalar efendim, Mütevazı Lezzetler mutfağından kucak dolusu sevgiler
bu bölümümüzde börek tariflerine bir yenisini ekliyoruz
ve "Sultan Sevdi Böreğinin" tarifini paylaşıyoruz
ama her zaman olduğu gibi önce malzeme listesine bir gözatalım
4 adet günlük yufka
yarım paket tereyağı (yaklaşık 125 gram)
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
içi için; 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
ve 2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
gördüğünüz gibi çok fazla malzeme yok
yapımına hemen başlayabiliriz
yağımızı ettik, iki yüzlü tava kullanıyoruz
balık tavası olarak geçen bir tava, son derece ucuz
önce erittiğimiz tereyağı ile, iki tavayı da güzelce yağlıyoruz
bu şekilde tavalarımızı yağladık, anlaşıldığı üzere böreğimiz tavada pişecek
şimdi 1 adet yumurtamızı kırıyoruz
kısaca çırpıyoruz
yoğurdu ilave ediyoruz
biraz da yoğurtla birlikte çırpıyoruz
bu arada tereyağımız bir hayli soğudu
tereyağımızı da bu karışıma ilave ediyoruz
tavamızı yağladık, sosumuzu, harcımızı hazırladık
sıra yufkamızı kesmeye geldi
burada 4 adet üst üste koyduğumuz günlük yufkamız var
öncelikle tam ortasından bir ruletle ya da bıçakla kesiyoruz
üzerine koyuyoruz
tekrar ortasından kesiyoruz
şu kenarları da kullanırken keseceğiz
bu şekilde elde ettiğimiz üçgen parçaları öncelikle elimize alıyoruz
üzerine hazırladığımız, tereyağlı, yumurtalı ve yoğurtlu karışımdan bir miktar sürüyoruz
üzerine ikinci üçgen parçamızı bırakıyoruz
buna da bir miktar karışımdan sürüyoruz
bir parça ufaladığımız beyaz peynirden...
bir parça da rendelediğimiz kaşar peynirinden bırakıyoruz
ve rulo yapıyoruz
bu bir tür gül böreği fakat pişirme şekli farklı
bu şekilde kendi etrafında sarıyoruz
diğer börekleri de yapmaya devam ediyoruz
böreklerimizi şekillendirdik, gördüğünüz gibi çok kolay
şimdi yağladığımız balık tavasına sıkı sıkı diziyoruz
çok lezzetli bir börek, gerçekten sultanın sevebileceği bir nitelikte
son böreğimizi de alalım
bu şekilde diğer yarısını da üzerine kapatıyoruz
ve ateşin yanına gidiyoruz
böreği ocağın en büyük gözüne koyuyoruz
önce hızlı ateşte 5 dakika pişmesini bekliyoruz
25 dakika sonra
böreğimiz yarım saat pişti
şimdi diğer yüzü çeviriyoruz
bu yüz de 15 dakika pişecek
15 dakika sonra
böreğimizi kapattık, tabi ki biraz ılımasını bekliyoruz
ama bir bakalım nasıl olmuş
harika, muhteşem bir görüntü
bıraz ılıdıktan sonra servise sunup afiyetle yiyebiliriz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümde...
gördüğünüz gibi yapımı oldukça kolay bir börek tarifi paylaştık
"Sultan Sevdi Böreğinin" yapımını öğrendik
en kısa sürede deneyeceğinizi ve bizleri hatırlayacağınızı çok iyi biliyorum
görüşmek üzere efendim...