Gülşen Yılmaz
2 adet yufka
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 kase beyaz peynir
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı susam
Margarini eritip bir kaba alın.
Üzerine zeytinyağı, yoğurt ve 1 adet yumurta ekleyip karıştırın.
Yufkalardan birini düz bir zemine yayıp üzerine bu karışımın yarısını sürün.
İkinci yufkayı da onun üzerine yerleştirip kalan malzemeyi sürün.
Yufkayı 8 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin.
Beyaz peyniri bir kaba alıp içine ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve karabiberi ilave edin.
Harcı yufkaların geniş taraflarına gelecek şekilde paylaştırın.
Kenarlarını toplayıp rulo şeklinde sarın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

|