Kayseri Ticaret Odası
500 gr kıyma
1 su bardağı kırık pirinç
2 kaşık salça
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 baş soğan
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı yağ
Karıştırma kabına kıyma, 1 kaşık salça, haşlanmış kırık pirinç, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde yuvarlanarak bir kapta biriktirilir. Daha sonar küçük köfteler iki avuç arasında yuvarlanır ve un serpilmiş tepsi içerisinde ileri geri hareket ettirilerek köftelerin unlanması sağlanır. Bir tencereye yağ konularak ufacık doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Nane, un ve salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Tuz ve biber ilave edildikten sonra azar azar yeteri kadar su eklenip kaynatılır. Su kaynayınca köfteler tencereye atılır ve ateşin altı açılarak pişirilir. Servis tabağına alınarak servisi yapılır.
|