3 adet közlenmiş patlıcan
2 adet yumurta
10-15 dal maydanoz
1 çay bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Kızartma yağı
Sos için:
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Közlenmiş patlıcanlar soyulur ve ince kıyılır. Üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz, karbonat ve bağlaması için un eklenir. Kızgın yağa kaşıkla dökülür ve kızartılır. Diğer yanda ince kıyılmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur. Üzerine salça, tuz eklenir. Bir kaç dakika sonra su ilave edilir. Kaynama noktasına gelince mücverler katılır ve bir taşım pişirilir.
|