|
|
SÜLÜN ALKANTARA (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15611
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2007
2,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
FAISAN ALCANTARA
2-4 kişi için MALZEME:
1 adet sülün (tercihan genç)
250 gr. tavuk ciğeri (25 adet)
3 adet siyah mantar (truf) yoksa 10 adet taze mantar
Tuz, bir çimdik karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
10 adet arpacık soğanı
20 adet taze mantar (yoksa konserve)
YAPILIŞI:
Acılık vermemesi için tavuk ciğerinin ödleri dikkatlice temizleyiniz ve kalburdan geçiriniz
Siyah mantarı veya on adet mantarı ince zar biçimi doğrayınız
Küçük bir tencereye bir kaşık tereyağını koyup kızdırıp ciğeri ve mantarı ilâve ediniz
Hızlı ateşte bir iki dakika alt üst edip kavurup bir kaba boşaltıp içerisine tuz ve biberi ilâve edip karıştırınız
Soğuyunca sülünün bacak arasından karın boşluğuna doldurunuz, bir sicimle karnını dikip sülünü küçük bir kaba koyunuz
Üzerine (bir yaprak defne, beş adet tane karabiber, bir çimdik kekik, 4 dal maydanoz, dilimlenmiş bir küçük soğan ve parmak büyüklüğünde bir havuç koyup buzdolabında üç gün bekletiniz
Sonra sülünü çıkarıp kurulayınız
Dibi düz küçük bir tencereye bir kaşık tereyağı koyup kızdırıp sülünü, soğanları ve mantarı ilâve edip orta ateşte bir kaç dakika alt üst çevirerek kızartınız
Bir kevgirle mantarı ve soğanları çıkarıp muhafaza ediniz
Sülünün üzerine tuz ve biber ilâve ederek kapağını kapatınız, ağır ağır kaynatarak ve kontrol ederek lüzum ederse kaynar su ilâve ederek kırk beş dakika pişiriniz
Ayırdığınız soğan ve mantarı ilâve ediniz
Kontrol ederek yarım saat daha pişiriniz
Ateşten alırken içinde tahmini yarım su bardağı sosu kalması lâzımdır
Misafirin önünde kesip içine doldurduğunuz ciğerle birlikte servis ediniz.
|
|
SÜLÜN ALKANTARA (FRANSA) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|