|
|
SÜLÜN AN KASROL (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15614
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2007
2,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
FAISAN EN CASSEROLE
MALZEME:
1 adet genç sülün temizlenmiş
tuz, bir çimdik karabiber
Biraz asma yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
2kahve fincanı rafine yağı
5adet arpacık soğan ince kıyılmış
1/4 çay kaşığı kırmızı yaprak biber
1 su bardağı konsome yoksa tavuk suyu
YAPILIŞI :
Sülünü tuzlayıp biberleyip sülünün göğsünü asma yaprağına sarıp sicim ile düşmemesi için bağlayınız
Sülünün girebileceği bir düz tencereye sülünü yan yatırıp üzerine rafine yağını dökünüz
Ortadan hızlı ateşli fırına sürüp zaman zaman içindeki yağından alıp üzerine dökerek on dakika bir yanında on dakika öbür yanında on dakika sırtının üzerinde pişirip kapaklı bir (kokota) yoksa kapaklı herhangi bir kabın içerisine koyup sicimi çıkartıp atınız
Tenceredeki yağı döküp kıyılmış soğan ve kırmızı biberi ve konsomeyi ilâve edip kaynatarak yarısından fazlasını çektirip ateşten alınız, tereyağını karıştırarak yedirip sülünün üzerine dökünüz, kapağı kapalı olarak bir kere kaynatıp misafirin önünde kesilmek üzere servis ediniz.
|
|
SÜLÜN AN KASROL (FRANSA) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|