Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Sünger Kek (1 adet - 105,169 defa bakıldı)

Sünger Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sünger Kek

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc67378
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2011
3,036 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr (17 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
250 gr (2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı un
300 gr (1 1/4 su bardağı) şeker
8 yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı vanilya esansı
Kreması:
60 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalara kırılmış)
200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı
360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı vanilya esansı

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190° C) getirip, ısıtınız.
2 tatlı kaşığı tereyağla 20'şer santimlik, alçak kenarlı 2 pasta kalıbını yağlayınız. 2 çorba kaşığı un serpip, kalıpları çevirerek her yanlarını unlayınız. Fazla unlarını silkeleyip, kalıpları bir kenara bırakınız.
Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurunuz. Orta boy ateşe dayanıklı bir cam kaseyi tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ateşe oturtup, şeker, yumurta ve vanilya esansını kaseye koyunuz. Yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla karışımı 20-25 dakika, kalınlaşıp, soluk bir kıvama gelinceye kadar çırpınız.
Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarınız. Kalan 250 gr (2 su bardağı) unu karışımın içine eleyip, madeni bir kaşıkla hafif hafif karıştırarak yediriniz. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak, kalan 250 gr (17 çarba kaşığı) eritilmiş yağı ekleyiniz.
Hamuru hazırladığınız pasta kalıplarına eşit olarak boşaltınız.
Kalıpları fırının orta katına sürüp 20-30 dakika, ya da ortalarına parmağınızla hafifçe bastırıp parmağınızı çektiğinizde kek hemen kabarıp eski biçimini alana kadar pişiriniz.
Kalıpları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra, kekleri tel ızgaraya çıkararak tamamen soğumaya bırakınız.
Kremasını hazırlamak için çikolata parçalarını küçük bir kaseye koyunuz. Kaseyi, yarısına kadar kaynar su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup çikolatayı ara-sıra karıştırarak eritiniz. Çikolata erir erimez tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kasede tahta bir kaşıkla tereyağı yumuşayıncaya kadar dövünüz. Şekerin yarısını ekleyip karışım hafif ve köpük gibi olana kadar dövmeye devam ediniz.
Krema, vanilya esansı ve erimiş çikolatayı ekleyiniz. Kalan 1+1/2 su bardağı şekeri ekleyip karışımı iyice karıştırınız. Keklerden birinin üstündeki kubbe gibi kısmı kesip atınız. Hazırladığınız kremanın dörtte birini bu keke sürüp, öteki keki üstüne, kabarık tarafı yukarı gelecek biçimde yerleştiriniz. Kalan kremayı kekin üstüne ve kenarlarına sürünüz. Sünger keki bir servis tabağına yerleştirip, servis ediniz.

Not: Klasik Fransız mutfağından alınmış bu sünger keki, sade olarak ya da üstü şekerle kaplanarak servis edilebilir. Ayrıca küçük kareler ve dikdörtgenler biçiminde kesilerek pötifur olarak da kullanılabilir.






Sünger Kek Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Sünger Kek 105,169 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort