250 gr. un (8 çorba kaşığı)
100 gr. badem içi
150 gr. margarin
2 çorba kaşığı marmelât
200 gr. pudraşekeri (8 çorba kaşığı)
Tarçın
Unu ve yağı hamur tahtasına koyup, bıçakla incecik kıyınız.
Bademi sıcak suda bir süre bekletip, kabuklarını soyunuz.
Kurutup makineden geçiriniz.
Unun tekrar ortasını açıp, kenarlarına pudraşekerini, kıyılmış bademi tarçın koyup bir hamur yapınız.
5-10 dakika dinlendirdikten sonra 4,5 mm kalınlığında açıp nemse ya da başka bir kalıpla kesip, yağlanmış fırın tepsisine diziniz.
Ortadan daha az ısılı fırında 15-20 dakika pişiriniz.
Fırından alıp, biraz soğutunuz.
Soğuyan bisküvilerin üzerine biraz marmelat sürüp, ikincisini marmelâtın üzerine kapatıp, servis yapınız.
|