https://www.sabah.com.tr
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 kahve fincanı sirke
Aldığı kadar un
İçi için:
2 çay fincanı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Hamur için yumuşak margarin, yumurta, kabartma tozu, tuz, sirke ve aldığı kadar unu yoğurun. Bu arada küçük bir tavada 2 çay fincanı unu, 1 çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Tuzunu ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerine hazırladığınız unlu içten koyun. Hamuru kapatıp, dilediğiniz şekli verin. Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
|