1 adet Mayalı Ekmek Hamuru
2 büyük parça Dil Peyniri
Ayçiçek Yağı
Akçaağaç Şurubu
1 adet ekmek hamurunu ufak lokmalık parçalar halinde bölün ve elinize bir parça ayçiçek yağı sürdükten sonra yuvarlaklar haline getirin. Ardından 2 büyük parça dil peynirini fındıktan biraz daha büyük parçalar halinde kesin ve hamurun içerisine yerleştirip son yuvarlamayı da yapın. Bu tarifin adının sürprizli lokma olması buradan geliyor.
Kızgın yağa attığınızda lokmaların 2 kat büyüyeceğini muhakkak hesaba katın. Peynirin, hamurun tam ortasında ve eşit şekilde dağılmış olması çok önemli. Derin bir kapta ayçiçek yağını kızdırın ve yağın iyice kızdığına emin olduktan sonra lokmalarınızı içine atın. Aksi takdirde lokmalar çok fazla yağ çeker ve yeterince çıtır çıtır olmaz.
Lokmalar altın sarısı rengini aldıktan sonra kağıt peçeteli bir tabağa çıkartın ki fazla yağlarından kurtulsunlar. · Bu tarifin pişi ile lokma arasında bir lezzet olmasını sağlayan şey akçaağaç şurubu ile servis edilmesi. İstediğiniz kadar akçaağaç şurubunu gezdirin üzerinde. Akçaağaç şurubu yerine bal ya da tercih ettiğiniz marmelat/reçeller ile de servis edebilirsiniz.
|