3 adet yumurta
Yarım paket tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı susam
Önce tereyağı eritilir. Kek kalıbı bu yağla iyice yağlanır. Tereyağına yapışacak şekilde susamlar serperek yapıştırılır. Sonra kek harcı hazırlanır. Karıştırma kasesinde yumurtalar ve pudra şekeri bir çırpıcıyla bembeyaz olana kadar çırpılır. Kalan tereyağı ve süt eklenir. Bir kaç tur çevrilir. Sonra elenmiş un, kakao, karbonat ve vanilya ilave edilir. Çok fazla karıştırmadan pürüz kalmayana kadar çevrilir. Susamlı kek kalıbına dökülür. 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
|