250 gr. un (8 çorba kaşığı)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 küçük paket margarin
Kâfi miktarda tuz
2 adet yumurta
50 gr. susam
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasını açıp, yağı, yumurtayı, yoğurdu, tuzu koyup, hepsini iyice eziniz.
Etraftan un alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp yaş bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz.
Dinlenen hamurları unlanmış hamur tahtasında yuvarlayarak kalem çapına getiriniz. (Her tarafı aynı kalınlıkta olsun.)
Çubukları hafif yağlanmış tepsiye 1 cm. aralıklarla diziniz.
Tepsiye konunca üzerlerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülüp, bol susam serpiniz
Bıçakla çubukları 10-15 cm.'den kesmeden bastırıp, kırılacak yerleri işaretleyiniz.
Orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
Fırından alıp, hafif soğuyunca İşaretli yerlerden koparıp servis tabağına diziniz.
|