|
Susamlı Halka (Alanya Antalya) |
|
hemşiranım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2019
Mesajlar: 38 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc146214
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2019
1,105 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://alanya.bel.tr
4.5 su bardağı un (kulak memesi kıvamına ulaşmazsa un ilave edilebilir.)
250 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçekyağı
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 yumurtanın beyazı susam
Kabartma tozu ve sirke hariç tüm malzemeler yoğurma kabnıın içinde karıştırılır, bir süre karıştırılan bu karışıma kabartma tozu eklenip üzerine sirke dökülerek karıştırma işlemine devam edilir.
Kulak memesi kıvamında bir hal alıncaya kadar yoğurma işlemi devam eder. (Eğer kulak memesi kıvamından cıvık bir kıvamda ise un eklenebilir.)
Hamurdan küçük parçalar alınarak küçük simit şekli verilir. Önce yumurta akına sonra susama hatırılıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir 150°C fırında kızanncaya kadar pişirip servisi yapılır.
|
|