|
|
Susamlı Karnabahar |
|
murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc90441
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2013
2,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet pırasanın yeşil yaprakları
1/2 adet karnabar
1 adet orta boy havuç
3 yemek kaşığı margarin
1 paket krema (200 ml.)
1 adet limon
1adet yumurta
1 tutam Deniz tuzu
1 çay kaşığı çekme karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru kereviz yaprağı
3 yemek kaşığı susam
Karnabaharları yıkayın ve kaynayan tuzlu su içerisinde 10-15 dakika kadar haşlayın. Bıçak batırıldığında kolayca girsin ama çok haşlamamaya özen gösterin. Biraz diri olmalı, sonra fırına girecekler. Pırasa yapraklarını yıkadıktan sonra çok ince bir şekilde kıyın. Havucu rendeleyin. Derin bir kabın içerisinde karıştırın. Üzerine kremayı, sana yağı yumurtayı ve tuzunu baharatları kereviz yaprağını ekleyin. Limonun kabuklarını ince bir rende ile beyaz yeri gelmeden rendeleyin. (beyaz kısmını alırsınız acılığı yemeğinize geçer)
İyice özleşmesi için karıştırın. Haşlanmış karnabaharları çiçeklerini parçalamadan karışıma ekleyin ve zedelemeden karıştırın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın kabına döktüğünüz karnabarları karışımın üzerine susam gezdirin.
Yarım saat üzeri folyo ile kapalı 5-10 dakika kızarma durumuna göre üzeri açık pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
|
|
Susamlı Karnabahar Tarifleri Bamya Tarifleri
|
|