|
Susuz Kuru Kuzu Kapama (Denizli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110472
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2015
2,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 kilo kuzu bel eti
350 gr kuzu kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tencerenin tabanına dilim dilim kesilmiş olan kuzu kuyruk yağı yerleştirilir. Daha sonra kuzu bel eti baharatlarla terbiye edilerek tencereye yerleştirilmiş olan kuyruk yağlarının üzerine dizilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Yemeğin hava almaması için kapağın kenarlarına biraz hamur yapılarak sıvanır ve kısık ateşte 4 saat pişirilir. Yemek servise sıcak olarak sunulur.
|
|