|
|
susuz patates haşlama |
|
serenat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15303
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2007
3,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. patates
50 gram kaşar peyniri
4-5 adet mantar
Patatesler yıkanıp soğuk tencereye dizilir. Kapak kapatılarak orta hararetli ateş üzerine koyulur. Alev ayarı yapıldıktan sonra 45 dakika pişmeye bırakılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
Arzu edilirse patatesler henüz sıcakken üzerleri bir bıçakla ( + ) şeklinde çizilir, elle bastırarak açılması sağlanır. Açılan yerler ince kıyılarak tereyağında kavrulmuş mantar ve rendelenmiş kaşarla doldurularak sıcak sıcak servis yapılır.
|
|
SUSUZ PATATES HAŞLAMA Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|