|
|
Süt Böreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60486
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2011
1,664 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melike Yerlikaya
3 yufka
2 tatlı kaşıyı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 yumurta
1 litre süt
Süt ve yumurta mikserde iyice çırpılır.1 tencereye aktarılıp ateşe konur.1 kapta su ile ezilmiş un da tencereye ilave etilip,kariştıra karıştıra pişilir.pişimce ateşten alınıp,tuz ilave edilerek mikserde çırpılır. yağın yarısı ilave edilip, iyice tekrar çırpılır.yağlanmış tepsiye yağlı bir yufka serilir ikinci ve üçüncü yufkada aynı şekilde yağlanarak yerleştirilir.pişmiş olan sütlü karişım yufkalrın üzerine dökülür.kızgın fırına verilir.sıcak olarak servis yapılır.
|
|
Süt Böreği Tarifleri Pınar Yemek Tarifleri
|
|