Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

SÜT DANASI BÖREĞİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SÜT DANASI BÖREĞİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc67443
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2011
1,856 defa indirildi / yazdırıldı




350 gr (3 su bardağı) börek hamuru
1 yumurtanm sarısı (hafifçe çırpılmış)
Harcı:
1 kg yağsız dana kıyması
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı adaçayı
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nişasta (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)

Tereyağ ve zeytinyağı büyük bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yaz kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz.
Kıymayı ekleyip sık sık karıştırarak 7-8 dakika, kıyma iyice kızarana kadar kavurunuz. Adaçayı, maydanoz, tuz ve biberi ekleyiniz. Arasıra karıştırarak, 15 dakika daha pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, tahta bir kaşıkla suda eritilmiş nişastayı ekleyerek, bir kenara bırakınız.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Börek hamurunu ikiye bölüp, yarısını hafifçe unlanmış tezgahta 20 santim çapında bir daire biçiminde açınız. Hamuru ateşe dayanıklı bir cam tabağa yerleştirip, hafifçe bastırınız. Keskin bir bıçakla tabağın kenarından taşan kısımları kesiniz. Hazırladığınız harcı hamurun ortasına bir küme halinde yerleştiriniz. Hamurun kenarlarını biraz su ile ıslatınız.
Kalan hamuru da aynı biçimde açıp, öteki hamurdaki harcın üstüne yerleştiriniz. Kenarlarını keskin bir bıçakla düzeltip, kestiğiniz parçaları saklayınız. Baş ve işaret parmaklarınızla iki hamurun kenarını pli pli birleştiriniz. Hamurun ortasına bıçakla büyükçe bir haç biçimi çiziniz. Kalan hamur parçalarını açıp süsler yaparak, hamurun üstüne yerleştiriniz. Çırpılmış yumurta sarısını hamurun üstüne sürünüz.
Tabağı fırına sürüp, 5 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını düşürüp (180 C) yarım saat daha, hamur iyice kızarıncaya kadar pişiriniz.
Tabağı fırından alıp, hemen yada soğuttuktan sonra servis ediniz.






SÜT DANASI BÖREĞİ Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(1 adet SÜT DANASI BÖREĞİ 67,323 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort