|
Süt Helvası |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc77250
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2012
1,507 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Hamurişi
1 su bardağı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
Margarin eritilip un sararana kadar kavrulur. Diğer yanda süt kaynatılır. Kavrulan una kaynayan süt eklenip karıştırılır. (bir kaç dakika) En son toz şeker helvaya eklenip ateş üzerinde biraz karıştırıp. Uygun bir tepsiye dökülür. Helva alt kısmı kızarana kadar fırınlanır.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.12.2021
|
|