|
Süt Kremalı Yufkada Kadayıf Sarma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49262
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2010
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 adet yufka
100 gram tel kadayıf
150 gram ceviz
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Ayçiçeği Yağı
40 gram teramyağ
Sosu İçin :
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı Tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mısır Nişastası
Şerbeti için :
2 su bardağı su
3 su bardağı Tozşeker
1/4 limon limon suyu
Şerbet için tüm malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın. Şerbet kaynayınca kısık ateşte 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Sos için tüm malzemeyi bir tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Yufkayı sigara böreği gibi 12 eşit üçgen dilim şeklinde kesin. Yufka dilimlerini tezgahın üzerine yayın. Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız sütlü sostan üzerine paylaştırın. Teremyağ'ı eritip kadayıfla harmanlayın. Kadayıfı yufkaların içine paylaştırın. Üzerine toz ceviz içi serpip çok sıkmadan rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerini sıvıyağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kadayıf sıcakken ılık şerbeti döküp bir kapakla üzerini örtün. Alt üst ederek tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayın. İsteğe bağlı olarak dondurma ile servis yapın.
ML® Yufkalı Kadayıf Sarması için tıklayın
|
|