Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > SÜT KUZUSU PİRZOLA VİLRUA (1 adet - 73,656 defa bakıldı)

SÜT KUZUSU PİRZOLA VİLRUA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SÜT KUZUSU PİRZOLA VİLRUA

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13792
Gönderme Tarihi: 17.May.2007
2,255 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo süt kuzusu pirzolası,
3/4 çorba kaşığı sadeyağ,
yeteri kadar tuz.
Salçası için:
1 bardak et suyu,
1/2 fincan un,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri,
1 tutam karabiber,
yeteri kadar tuz.
Üstünün panürü için:
2 bardak kurutulmuş ekmek tozu,
2 yumurta.
Kızartmak için:
1 bardak mısırözü yağı.

Yapımı: Kalem kalem ayrılan süt kuzusu pirzolaların alt kemiklerinin etrafındaki et ve yağlar, alafranga yemeklerde olduğu biçimde çıkarılır. Sonra pirzolaların üzerlerine vurularak yarım parmak inceliğine gelecek biçimde yassıltılır. Bir tavaya yarım çorba kaşığı yağ konur. Pirzolalar üçer, dörder bu tavaya konur, önce bir yanları, sonra öbür yanları kızartılarak çok kuvvetli bir ateşte 3-4 dakika kadar pişirilir. Tavadan çıkarılınca bir kenara soğumaya bırakılır.
Öbür yanda küçük bir kaba 1 çorba kaşığı tereyağıyle un konur. Un, bir iki dakika orta ısıdaki ateşte kavrulur. Sonra hızlı hızlı karıştırırken et suyu azar azar katılarak una yedirilir. Salça, koyu bir düğün çorbası kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. İstenilen kıvama gelince karabiber, tuz ve kaşer peyniri katılır ve iyice karıştırdıktan sonra kap ateşten çekilir. Ateşten alınan bu salçaya bir kenarda soğumuş olan pirzolalar teker teker batırılır; iyice salçalara bulanan pirzola kalemlerinin üzerindeki salçaların donması için bunlar içi az yağlanmış bir tabağa ya da tepsiye yan yana konur.
Etlerin üzerindeki salçalar donunca bunları teker teker bir kabın içinde çırpılmış yumurtaya, sonra da kurutulmuş ekmek tozuna bulanır ve içinde kızdırılmış 1 bardak mısırözü yağı bulunan tavaya konur; iki yanları da kızarıncaya kadar 6-8 dakika kadar kızartılır ve sıcak sıcak servis yapılır.






SÜT KUZUSU PİRZOLA VİLRUA Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet SÜT KUZUSU PİRZOLA VİLRUA 73,656 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort