Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > Sutereli Ördek Yahnisi (1 adet - 39,650 defa bakıldı)

Sutereli Ördek Yahnisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sutereli Ördek Yahnisi

O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61
Şehir: Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc30324
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2008
2,043 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 ördek (yaklaşık 2 kg derisi soyulup 4'e bölündükten sonra, görünen bütün yağları alınmış; boyun ve kuyruk bölümleri saklanmış)
4 su bardağı tuzsuz esmer et suyu
3 soğan (kabukları soyulup, birinin üstüne 6 diş karanfil saplanmış; öbür ikisi ince doğranmış)
1 havuç (kazınıp, boylamasına 4'e bölündükten sonra, yaklaşık 2 cm kalınlığında doğranmış)
750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
4 diş sarımsak (doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı biberiye
3 çorba kaşığı un
1 bağ suteresi (sapları ayıklanmış)

Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Ördek parçaları, boynu ve kuyruk bölümünü koyup, 8 dakika pişirin. Sonra altüst edip, öbür yanlarını da 7 dakika pişirdikten sonra, delikli spatulayla bir başka tencereye aktarın.
Tenceredeki yağı döküp, et suyunun yarısını koyarak, yeniden orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın. Bir tahta kaşıkla tencerenin dibini kazıyıp, et suyunu yarı yarıya buharlaşıp uçuncaya kadar (5-10 dakika) kaynatmayı sürdürün.
Tencereyi ateşten alıp, içinde kalan koyu et suyunu ve kalan et suyunu kızarmış ördek parçalarının bulunduğu tencereye boşaltın. 1 litre (4 su bardağı) su ile karanfil batırılmış soğanı ekleyerek, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın. Yüzeyde biriken köpükleri alıp attıktan sonra, 12,5 cl. (1/2 su bardağı) soğuk su ekleyerek, yüzeydeki köpükleri yeniden atın. Karışımı bir taşım kaynatıp, kaynayınca ateşi kısarak, yüzeydeki köpükleri yeniden alıp atın. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, ördek parçalarını kısık ateşte 35 dakika pişirin (arada 1 kez parçaları altüst edin).
Havuçlar, domatesler, tuzun yarısı ve karabiberi ekleyip, ördek parçalarını iyice yumuşayıncaya kadar (30 dakika) pişirmeyi sürdürün. Sonra ördek parçalarını delikli spatulayla bir tabağa çıkarın (boyun ve kuyruk bölümlerini atın). Ateşi açıp, tenceredeki pişme suyunu harlı ateşte 75 cl. (3 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın.
Bu arada tereyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin. Eriyince ince doğranmış soğanlar, sarımsaklar, biberiye ve kalan tuzu koyup, ara sıra karıştırarak, 10 dakika pişirin. Tencerede, kaynamakta olan suyun 12,5 cl'sini (1 /2 su bardağı) ekleyip, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirmeyi sürdürün.
Sürekli karıştırarak unu ekleyip, kaynamakta olan pişme suyundan 25 cl (1 su bardağı) kattıktan sonra, ateşi kısarak, karışımı 1 dakika daha pişirin. Tavayı ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (arada 1 kez blendırı durdurup, çeperlere yapışanları tahta kaşıkla sıyırarak püreye katın). Sonra bu püreyi, tencerede kaynamakta olan pişme suyuna, hızlı hızlı karıştırarak katın.
Keskin bir bıçakla ördek etlerini kemiklerden ayırıp (kemikleri atın), kuşbaşı doğrayın. Doğradığınız ördek parçalarını da tencereye koyup, kısık ateşte 5 dakika pişirin. Suterelerini ekleyip, tencereyi hemen ateşten alarak, yahniyi bekletmeden servis yapın.


ML® Tavuk Yahnisi için tıklayın






Sutereli Ördek Yahnisi Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(1 adet Sutereli Ördek Yahnisi 39,650 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort