2 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr (1/2 su bardağı) pirinç
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
500 gr (2+1/2 su bardağı) süt
450 gr (1+3/4 su bardağı) krema
1 çay kaşığı vanilya esansı
2 yumurta
6 çorba kaşığı şeftali marmelatı
500 gr şeftali kompostosu (dilimlenmiş, suyu süzülmüş)
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
2 çorba kaşığı badem (ufalanmış)
Önce, fırınınızı hafifçe (150° C) getirip ısıtınız.
1 litrelik çukur ve ateşe dayanıklı bir cam kabı tereyağla yağlayınız. Pirinç, şeker, süt, 1+1/4 su bardağı krema ve vanilya esansını karıştırıp kaba koyup, kabı fırına yerleştirerek 3 saat pişiriniz. Kabı fırından alıp, içine yumurtaları kırıp, soğutunuz.
Fırınınızın ızgarasını iyice ısıtınız.
Şeftali marmelatını soğumuş pirinçli karışımın üstüne sürünüz. Bir kasede, şeftali dilimlerini kalan 1/2 su bardağı krema ile karıştırınız. Bu karışımı marmelatın üstüne boşaltıp, en üstüne de şeker ve bademleri serpiniz.
Kabı ızgaraya koyup 2-3 dakika yada üstü hafifçe karamela gibi olana kadar tutunuz. Sütlacı ızgaradan alıp, servis ediniz.
|