1 çay bardağı pirinç
3 çay bardağı su
4 su bardağı süt
1 su bardağı kristal şeker
1 paket vanilya
4- çorba kaşığı buğday nişastası
Üzerine:
Tarçın
Pirinç yıkanır ve süzülür. Sonra bir tencereye atılır, 3 çay bardağı su eklenir ve kısık ateşte pirinçler suyunu tamamen çekene kadar haşlanır. Üzerine süt, şeker ve nişasta ilave edilir. Orta ateşte durmadan karıştırarak koyu kıvam alana dek pişirilir. Vanilya katılır, ocaktan alınır. Islatılmış orta boy bir tepsiye dökülür. Kaşığın arkasıyla düzeltilir. Buzdolabına konur ve bir gece bekletilir. Ertesi gün 2 kibrit kutusu büyüklüğü kadar karelere kesilir. Servis tabağına konur. Üzerine tarçın serpilir.
|