|
|
Sütlaç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29149
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 8 bardak süt
- 1 1/4 bardak tozşeker
- 1 tepeleme kahve fincanı kırıklı pirinç
- 1 bardak sütle ezilmiş 40 g pirinç unu
- 1,5 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
- 1 kahve kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bir kaba, taşları ayıklanmış 1 tepeleme dolu kahve fincanı pirinç ile 1,5 bardak su koyarak pirinç suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve kabı ateşten alın.
Sonra tencereye 8 bardak süt, 1 kahve kaşığı tuz ile haşlanmış pirinçleri koyarak pirinçli sütü kaynatın. Süt kaynayınca, buna 1 bardak sütle ezilmiş 40 g pirinç ununu katın. Sonra bunları karıştırarak on dakika kadar pişirin.
On dakika sonra süte toz şeker katarak sütlacı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alarak, hemen kâse ya da tabaklara bölün ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
ML® Sütlaç için tıklayın
|
|
Sütlaç Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|