3 adet yumurta
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Sütlaç için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı şeker
Piricin üzerine 1,5 su bardağı su konur, kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirilir. Sonra üzerine süt, şeker ve pirinç unu konur, kıvam alana kadar pişirilir. Soğumaya terk edilir. Bu arada kek harcı hazırlanır; yumurta ve şeker mikserle 2-3 dakika çırpılır. Yoğurt, yağ, un, kabartma tozu ve vanilya katılır, kısa süre daha karıştırılır. Yağlanmış, kelepçeli kalıba dökülür. Kaşıkla oyuklar yapılır. Buralara sütlaç konur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirilir.
|