Sütlaç için:
2 kilogram süt
2 çay bardağı pirinç
Zerde için:
2,5 litre su
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı şeker
9 - 10 adet yenibahar
Sütlac için, sütü bir tencerede kaynatın.
Pirinçleri yıkayın ve kaynamakta olan süte ilave edin.
Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Kıvam alınca ocaktan alıp kaselere doldurun ve soğumaya bırakın.
Zerde için, 2,5 litre suyu tencereye koyup ocağa alın.
Tam kaynayınca yıkanmış pirinç ile tane şeklindeki yenibaharı ekleyin.
Pirinçler yumuşayana kadar pişirin ve şekeri ilave edin.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp sütlacın üzerine ekleyin.
Kaselere eşit şekilde dağıtıp servis edin.
Not: Sütlacın soğuması için zerdeden en az 4 - 5 saat önce hazırlanması gerekir.
|