|
|
SÜTLÜ BEYİN TAVASI |
|
enderun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc48012
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2010
2,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 dana beyni
1/2 bardak mısır yağı
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağı
2 francala
1/2 bardak un
1 soğan
1 demet maydanoz
1 yumurta
biraz tuz
biraz karabiber
Beyin yıkanıp iyice temizlenir. Sonra da ufak ufak doğranır bir tarafa bırakılır. Rendelenmiş soğan, kızgın zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavrulur. Sonra beyin, incecik kıyılmış maydanozla, tuz ve biber ilâve edilir. Hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulup ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır.
Bir çukur kaba yumurta sarısı, un ve süt koyulur ve tahta bir kaşıkla iyice karıştıkılıp halledilir. Öte yandan, yumurta akları çırpılıp kar haline getirilir ve bu da unlu karışıma ilâve edilerek hafifçe karıştırılır.
Francala yuvarlak yuvarlak dilimlenir. Üzerlerine beyinli soğan dan sürülüp sonra da unlu, yumurtalı karışıma bulanır. Hemen tavadaki kızgın mısır yağına atılıp nar gibi olana kadar kızartılır. Bir kevgirle, yağları iyice süzdürülerek tabağa alınır. Üzerine tuz, karabiber ve incecik kıyılmış maydanoz serpilip sıcak sıcak servis yapılır.
|
|
SÜTLÜ BEYİN TAVASI Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|