2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Litre süt
2 Yemek Kaşığı un
2 Adet havuç
0,5 Su Bardağı bulgur
6 Dal maydanoz
2 Su Bardağı su
Bulguru yıkayıp tencereye alın ve üzerine suyu ekleyip kaynaması için ocağa alın.Kaynadıktan sonra üzerine rendelediğiniz havuçları alın ve 5 dk kaynamaya bırakın.Sütü ekleyin ve 10 dk kaynamaya bırakın.Un ve sana yağını bir tavada unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun, çorbadan aldığınız iki kepçe alıp kavurduğunuz un ve sana yağına ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın ve çorbanın kalanına ilave edip bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve maydanozu ilave edip servis edebilirsiniz.
|