Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Sütlü Çiçek Çörek (1 adet - 4,328 defa bakıldı)

Sütlü Çiçek Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sütlü Çiçek Çörek

Osman Bey
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.04.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124644
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017
803 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı ılık su
1.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
80 gr erimiş tereyağı
3 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket yaşmaya
4-4.5 bardak kadar un

Maya ılık suda eritilir. Hamur malzemeleri (tereyağı hariç) derin bir kapta yoğrulur (hamur ele yapışmasa da yumuşak olmalı). Üstü kapatılırak ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkınca mayalanmış demektir. Mayalanan hamur tezgaha alınır, rahat işlem yapabilmek için biraz yoğrulur. Hamur rulo şeklinde yuvarlanır. 18 parçaya ayrılır. Parçalardan bir tanesi biraz büyük ayrılır (ortası için). Tereyağı eritilir, bir kaseye alınır. Her hamur parçası elle veya merdaneyle küçük tabak büyüklüğünde açılır. Kasedeki tereyağına batırılarak dizilir. Büyük hamur da yuvarlanır, ortasına yerleştirilir. Tekrar üzeri kapatılır ve en az 45 dakika mayalandırılır.İsteğe göre susam veya çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200-210 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Kasede kalan 1 kaşık kadar tereyağının üzerine 1-2 kaşık kaynar su eklenir karıştırılır. Fırından çıkan sıcak çöreğin üzerine fırça yardımıyla sürülür (cila gibi parlak bir görüntü verip, aynı zamanda yumuşatıyor ). Biraz soğuyup içini çekince dilimlenerek servis yapılır.







Sütlü Çiçek Çörek Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Sütlü Çiçek Çörek 4,328 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort